Rot avdrag för installation av värmepump

Regeringen gillar miljövänliga värmekällor – precis som vi på AB Rördoktorn och IVT. När du köper en värmepump är du berättigad till ROT-avdrag. Det innebär att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden för installationen.

Passa på medan du får rabatt av regeringen.

Varje delägare av ett småhus kan få ROT-avdrag motsvarande 50 000 kronor per år. Om du äger huset tillsammans med din sambo kan ni alltså få sammanlagt 100 000 kronor per år.

Vi gör avdraget direkt på fakturan, så du behöver aldrig ligga ute med några pengar.

Så här fungerar det:
För vätska/vattenvärmepumpar (eller berg-, jord-, sjövärmepumpar som de också kallas) räknas 30 procent av den totala kostnaden – alltså kostnaden för både värmepumpen och installationen – som arbetskostnad. För luftvärmepumpar (luft/vatten-, luft/luft- och frånluftsvärmepumpar) räknas 25 procent av den totala kostnaden som arbetskostnad.

Vi på AB Rördoktorn har en lång och bred erfarenhet av värmepump för både villa och fastighet. Rördoktorn är också idag en av de större aktörerna i Stockholm på värmepumpsinstallationer. För mer information gällande Rot avdrag för installation av värmepump kontakta oss, så berättar vi mer.

Osäker på vilken värmepump du behöver – boka då kostnadsfritt hembesök

Du som bor i Stor Stockholm möjlighet att få besök av en av våra värmepumpsansvariga. Efter en genomgång av dina och husets förutsättningar kommer vi att presentera vilken värmepump som passar dig bäst.