Bergvärme - en bergvärmepump ger dig den största energibesparingen

bergvarmeBergvärmepumpar använder solenergin som lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten. Av den anledningen kallas de ibland även för berg-, jord- och sjövärmepumpar.

En bergvärmepump ger dig den största energibesparingen – beroende på vad du har för uppvärmning idag kan den sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent. Våra bergvärmepumpar klarar hela ditt behov av värme och tappvarmvatten även när det är som kallast. Och på sommaren kan du använda systemet för att få det svalt och skönt i huset.

Din bergvärmepump är dessutom en investering du inte bara har nytta av när du bor i huset, utan även när du säljer det vidare. Borrhålet återladdas ständigt av solens strålar. Därför finns det heller ingen risk att värme tar slut, så länge solen fortsättar att lysa. Detsamma gäller för värmen i jord, sjö och grundvatten.

Fördelar med bergvärme:

  • Klarar av hela husets värme- och varmvattenbehov.
  • Passar även på små tomter.
  • Ger stor ekonomisk besparing.
  • Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt.
  • Kan även ge kyla på sommaren.

Kombinera bergvärme med frånluftsvärme.

Du kan också kombinera bergvärme med frånluftsvärme. Resultatet blir en komplett anläggning för värme, varmvatten och ventilation. Förutom att det är ett smart uppvärmningssystem får du ett bra inomhusklimat där luften byts ut varannan timme.

Så funkar det:

(Öppnas på en extern webbplats)

(Öppnas på en extern webbplats)